04 Dec 2024
Research Leader for
SUSTAINABLE FOOD
We bring science to the service of healthy, accessible, safe, varied, and environmentally friendly food.
GET TO KNOW OUR INSTITUTE135
150
500
200
a tenth edition of our culinary camps!
A complete adventure, from earth to plate.
Over the six weeks of our Aliment’Terre culinary camps, some 140 apprentice chefs aged 10 to 15 will benefit from the expertise and facilities of our Institute.
Our thanks to the Ministère de l’Agriculture, des Pêcheries et de l’Alimentation du Québec for its financial support of this wonderful project.
Discover the Latest Updates at INAF!
NEWS
Upcoming events
Qualité microbiologique et chimique des aliments, une conférence avec deux présentations des chercheurs Stéphane Bayen (McGill) et Frédéric Borges (ULorraine).
En mode hybride : Local C1-2038, Université de Sherbrooke et en ligne (Teams)
Under the theme “Alimentation durable: Cultivons notre santé et celle de notre planète”, this event will bring together the entire INAF community to discuss the recent research work of the Institute's student and research members.
Pavillon Alphonse-Desjardins (Salle Hydro-Québec)
La quatrième édition de Green Food Tech se tiendra à Saint-Malo (France) du 9 au 11 avril 2025. Venez nous rejoindre pour discuter des innovations en matière d'alimentation durable !
Palais du Grand Large - Centre de congrès de Saint-Malo
A fulfilling
ENVIRONMENT
We are shaping the leaders of tomorrow in a healthy environment where the research is responsible dans inclusive
EDI AT INAF